Valentínska štrúúla
Kuchár: Ajko
pomocník v kuchyni: Majka, technický dozor Tato skušobný konzument Bobo
14. februára sme si celá rodinka vyšli na Bobov turnaj do Šumperka. Doma sme mali z piatka navarenú super cesnačku a segeďák. V nedeľu sme prakticky nemali čo na robote v kuchyni, a tak sme sa dohodli že nám mama niečo upečie. Dlho sa nemohla odhodlať a tak sme sa s
Ajkom rozhodli že si upečieme niečo sami.
Z mrazáku sme vytiahli dobre odstáte lístkové cesto cca 3 ročné, očistili a nastrúhali staré jabka. (tie strúhala Majka).
Jablká sa potom zmiešali so škoricovým a práškovým cukrom. Ajko rozvalkal lístkové cesto ,ktoré sme napaplali jabĺčkami. Keď to bolo pekne natreté tak sme to spolu zrolovali.
Rolujte lístkové cesto opatrne, aby sa vám neroztrhlo.
Zrolované bábetká sme položili na plech s papierom a potreli vlažnou vodou s olejom. (nemali sme už doma ani jedno vajko a Marte sa nechcelo zbehnúť do vidva). Pekne potreté Ajko ešte posypal mletými orechmi. Takto nachystané sme to dali piecť od vyhriatej rúry na 175 st asi 50 min (bolo tam veľa jabĺk). Na záver tak pekne upečené sme poliali čokoládovým krémom.
Najväčšiu radosť zo štrúúly mal Bobo a mama. (dali by si za sladké aj koleno vŕtať).
Aj keď moje motto je " najlepší zákusok je klobása" - Fakt bola vynikajúca - doporučujem