Silvestrovský homár s langustami
Kuchári: Tato, Ajko, Bobo
Pred vianocami sme vo Vidvi kúpili Kanadského Homára, Holandské Langusty a královské Krevety s tým že si miesto tradičnej Vianočnej večere zamlsáme na morských príšerách. Najväčšiu redosť mal z toho Bobo. Keďže som mal ešte veľa roboty a Majk bola ako obvykle po nočnej rozhodli sme sa pre tradičnú variantu a príšery sme si nechali na naskôr.
Bobov šťastný deň bol Silvester.
Príšery sme ráno vytiahli z mrazáku a nechali rozmrznúť do večera. Ajko dal variť vodu do veľkého hrnca so soľou, citrónom nakrájaným na mesiačiky a pár kvapkami olivového oleja. Bobo odbalil príšery a všetky spolu sme ich nahádzali do vriacej vody. Po cca 15 minútach stáleho varevia boli hotové.
Krevety sa nevarili lebo boli už pripravené ako hotový zákusok, iba sme k ním urobili fantastickú Curry omáčku na sladko. (klasika: smotana / šlahačková, cukor krištál, citrón, curry jemné - všetko povariť do jemného zhustnutia). Krevetky sme dali na 2 min do mikrovlnky a bolo to všetko hotové. Krevetky sa len jemne namáčajú do omáčky.
Rada: Na klepetá homára sa opatia zobrať klieštiky na orechy a ako príloha sa hodia čerstvé bagetky z Kauflandu. Potom treba už len dobré biele vínko.