Choď na obsah Choď na menu
 


Všetky huby sú jedlá niektoré iba raz

16. 2. 2009

Hríby Huby Hribky sú neoddeliteľnou súčasťou jedálnička našej rodiny. Od narodenia našich synov, sa snažíme s manželkou počas letnej sezóny byť s detmi v prírode a užívať si krásne volné chvíle.

Príroda je jedinečná a blahodárne pôsobí na nervový sistém hlavne pre mňa) , preto ak máme volný výkend nasadneme na bicykle alebo auto a valíme v nedeľu skoro ráno do hôr.

Samozrejme na hrýby, ale ak nič nenájdeme nevadí a založíme si ohník, na ktorom si opekáme špeky a slaninku.

Naše lokality sú: Zlatovské hory, Štiavnická vrchy, kde máme rodičovskú chalupu a koloité lesy trenčianského kraja (Súča, Drietoma, Krasín, Kubrica - Soblahov, Dubodiel, Inovec ...).

Obrázok  Obrázok

Hubky potom sušíme, zavárame alebo zamrazujeme na zimu, kedy sa výborne hodia do rozličných pokrmov.

Viac o využití sa dozviete v rubrike: Recepty z našej kuchyne